Best Gezond
Image default
Voeding

Keukenmachine kopen? 5 tips!

Keukenmachine kopen? 5 tips!

Het gebruik van een keukenmachine is als het hebben van je eigen persoonlijke souschef – het bespaart je een hoop vervelend en vermoeiend voorbereidend werk. Een goede keukenmachine kan in blokjes snijden, fijnhakken, malen, kneden, pureren, in plakjes snijden en versnipperen. Of u nu pizzadeeg wilt kneden, aardappelen wilt raspen en uien wilt snijden voor latkes of een pesto wilt pureren, met een betrouwbare keukenmachine gaat het werk sneller. Er zijn zelfs blenders met keukenmachine-opzetstukken of keukenmachine-blender-combinaties, waarmee u meer kunt doen in de keuken met minder apparatuur of wanneer u moet beslissen of u een blender of een keukenmachine aanschaft.

Wat maakt een goede keukenmachine?

Keukenmachine kopen? Let op de volgende punten en je bent zeker dat je de beste keukenmachine koop.

  1. Veelzijdigheid: Een keukenmachine met topprestaties moet hele of grote stukken verse producten – zoals uien, wortels, kruiden of aardappelen – in zeer weinig tijd tot uniforme blokjes of gehakt kunnen fijnhakken. Hij moet harde kazen kunnen malen, soepen of sauzen kunnen pureren, emulsies zoals mayo kunnen maken en zelfs brooddeeg kunnen kneden. Als u gaat winkelen, zoek dan naar een model dat voedsel zoals tomaten en kaas kan snijden en/of versnipperen.
  2. Accessoires: Alle keukenmachines worden geleverd met een kom om te hakken en te pureren – de beste hebben ook een schijf om te snijden en te versnipperen. Andere accessoires zijn een kleinere kom en een mes voor fijnere taken, een deegmes, een accessoire voor het in blokjes snijden en zelfs een staafmixer voor smoothies. De meeste zijn vaatwasmachinebestendig.
  3. Instellingen en snelheden: Veel keukenmachines hebben maar één snelheid, maar sommige kunnen een hoge, gemiddelde en lage snelheid hebben. Een must-have: Een pulserende instelling. Met pulsen kunt u voedsel stapsgewijs fijnhakken en het mes regelen om het risico op oververwerking te beperken. Het is ook geweldig voor het verkrijgen van een gelijkmatig snijresultaat: Door de stop-en-go-beweging kunnen onbewerkte stukken van bovenaf op het mes vallen om te worden verwerkt. Anders worden de items die zich dicht bij het mes bevinden gewoon verder verwerkt, waardoor de onderkant fijner wordt dan de bovenkant.
  4. Gewicht: Een zwaardere basis helpt in termen van prestaties, maar heft heeft niet noodzakelijk betrekking op meer kracht. Lichtere materialen maken keukenmachines betaalbaarder en makkelijker te verplaatsen en op te bergen. Details zoals zuignappen lijken misschien goedkoop, maar ze helpen voorkomen dat de basis op het aanrecht verschuift.
  5. Garantie: Keukenroosters staan bekend als investeringsgoed, maar sommige mensen gaan er prat op dat ze hun keukenroosters al meer dan 30 jaar hebben. Voordat je je geld uitgeeft, moet je even kijken naar de garantie van het merk: De lengte varieert vaak voor motor en accessoires.

Beste keukenmachine getest

De kitchenaid keukenmachine is als beste getest. De keukenmachines van KitchenAid zijn echt heel goed ze worden bijvoorbeeld ook gebruikt in het populaire tv-programma Heel Holland Bakt. Als je een goedkopere keukenmachine zoekt is een kenwoord keukenmachine een goede keuze.


Welke maat keukenmachine moet ik nemen?

Bedenk voor welke taken u de keukenmachine gaat gebruiken en kies op basis daarvan de capaciteit:

  • Modellen met 2 of 4 koppen zijn geschikt voor kleine basistaken zoals kruiden hakken, hummus maken, babyvoeding pureren en dressing of mayo maken.
  • 8-kops modellen zijn het meest geschikt voor beginners: Ze zijn niet te groot, en niet te klein. Ze zijn niet te groot, maar ook niet te klein. Houd er wel rekening mee dat je er wel deeg in kunt maken, maar geen brood in dit formaat.
  • 12- of 14-kops modellen zijn onze aanbeveling voor de meeste huishoudens. Ze zijn veelzijdig en groot genoeg voor brooddeeg, en vaak worden ze geleverd met een tweede kleine werkkom voor kleinere taken en een assortiment aan accessoires.