Best Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Gezond slapen met een spijkermat

Heb je problemen met slapen en zie je elke dag maar weer op tegen de nacht omdat je jezelf rusteloos en misschien wel angstig voelt? Een gebrek aan slaapritme is niet leuk en als je midden in de nacht wakker wordt en ligt door stress dan is dat niet fijn! Als je niet goed slaapt en onvoldoende slaap krijgt kun je overdag ook onmogelijk goed functioneren zoals behoort.

Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden om dit slaapprobleem aan te pakken, in dit artikel gaan we verder in op een acupressuurmat, ook wel een spijkermat genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden is een spijkermnat een map met allerlei plastic spijkertjes. Je kunt deze mat op verschillende manieren gebuiken, je kunt er op liggen en op zitten, maar je kunt er ook op gaan staan. 

Wanneer je veel last hebt van spanningen en spierpijn dan kunnen deze drukpunten van de spijkermat de pijn doen verzachten zodat je rustig en ontspannen naar bed kunt gaan. Doordat je lichaam op al die drukpunten wordt geativeerd is het ook goed voor de bloedstroom door het lichaam.

Je zult in eerste instantie denken dat een spijkermat heel erg pijn doet. Eeerlijk is eerlijk, je moet er aan het begin wel een beetje aan wennen en daarom wordt vaak wel geadviseerd om te starten met een spijkermet met een doek, laken of ander kleed over de spijkermat zodat je aan het gevoel en de plastic spijkertjes kunt wennen. Mensen die al langere tijd een acupressuur mat gebruiken zeggen dat het na enkele keren gebruik net voelt alsof je een massage in de rug krijgt wat heerlijk ontspannen voelt.

Hoe gebruik je de spijkermat?

Vlak voordat je op bed gaat leg je de mat op je bed en voordat je wilt gaan slapen ga je eerst op de spijkermat liggen. Doe dit ongeveer 10 tot 30 minuten voor een goed effect. Waarschijnlijk voel je na enige tijd dat je lichaam een stuk meer ontspannen is en dan kun je gaan slapen. Herhaal dit simpelweg elke dag.