Best Gezond
Image default
Voeding

Drie tips om fit de zomer in te gaan!

De zomer staat weer voor de deur en iedereen wil weer strak in zijn/haar vel zitten. Bedenk je daarbij wel dat een strak zomerlichaam eigenlijk al in de winter wordt gemaakt, maar vrees niet. Met deze drie tips ben jij toch beach ready deze zomer! Maar, begin dan wel nu óf zo snel mogelijk! Een van de eerste tips die we weggeven zijn afslank producten. Dat is zeker een bruikbare optie en het zal zeker bijdragen aan een mooi eindresultaat, maar met alleen de dagelijkse inname van bio-esdoornsiroop kom je er niet! In dit artikel nemen we je mee in haalbare acties!

Nuttig (zo min mogelijk) alcohol

Per fles bier neem je 135 calorieën in, maar met elk glas witte wijn slechts 67. Dit is al een behoorlijk verschil op zich. Overschakelen op een andere drank is dus een mogelijkheid, maar het beste is natuurlijk om alcohol helemaal te laten staan en een glas water of andere caloriearme dranken te drinken . Dit lijkt voor velen een behoorlijke opgave, vooral in onze drankbeluste maatschappij, maar probeer het eens. Met elk drankje dat je laat staan, bespaar je op je inname.

Meer bewegingsminuten

In plaats van met de auto, probeer eens met de fiets naar het werk te gaan. Als dat niet mogelijk is, is het openbaar vervoer een optie. Dan bespaar je op benzinekosten, maar met dat wandelingetje naar het station of de bushalte verbrand je ook nog eens calorieën. Als je dus je bewegingsminuten per dag verhoogt, verhoog je dus je verbruik. Een bureau waar je aan kunt staan is vaak ook al een verbetering. Je staat, wat beter is voor je stoelgang, maar je verbrandt ook direct meer calorieën.

Hou het haalbaar

Probeer met een terugval weer terug te veren. Baal je dat je flink hebt gesnackt of gebinged op ijs, probeer je dan de volgende dag weer te herpakken. Zorg dat je daarbij voldoende gezonde en smakelijke snacks in huis hebt. Het advies is dus om het doel haalbaar te houden en het vooral ook leuk te houden. Elke vooruitgang en elke dag gezond geleefd is weer een stap dichterbij.

 

https://optiphar.com/nl-be