Best Gezond
Image default
Thuisgezondheid

Water ontharden met magnetisme: De voordelen van magnetische waterontharding

Heeft u last van hard water? Dan kent u de problemen die het kan veroorzaken. Hard water is niet alleen moeilijk om mee te werken, maar kan ook schadelijk zijn voor uw gezondheid. Gelukkig is er een oplossing: magnetische waterontharding. In deze blogpost bespreken we de voordelen van het gebruik van magneten om uw water te ontharden. We zullen ook informatie geven over hoe u een magnetische waterontharder in uw huis kunt installeren.

Hoe werkt een antikalksysteem op basis van magnetisme?

Een antikalksysteem gebruikt de kracht van magnetisme om de structuur van de mineralen in hard water te veranderen. Dit verhindert dat de mineralen zich binden en kalkaanslag vormen. Het schoonmaken van je sanitair en toestellen is zo een stuk gemakkelijker om dat het kalk in het water zich minder goed aan het oppervlak kan hechten. Er is echter wel een zeer krachtig magnetisch veld nodig van minimaal 5.000 Gauss. Daarbij is het materiaal van de waterleiding ook van belang om mee te nemen, hierdoor moet het antikalksysteem nog sterker zijn.

Goedkoop in aanschaf

Het grote voordeel van een magnetische waterontharder is dat hij relatief goedkoop is in aanschaf en gemakkelijk te onderhouden. Er zijn geen verbruiksartikelen nodig, dus als je het systeem geïnstalleerd hebt, zijn er geen extra kosten. Het nadeel is dat er veel goedkope namaak producten op de markt te vinden zijn. Lang niet ieder systeem is krachtig genoeg om je daadwerkelijk van zachter water te voorzien.

Onderhoudsvrij

Een ander groot voordeel is dat je niets hoeft te doen om het systeem te onderhouden. Je installeert het gewoon en kunt het vervolgens in principe vergeten. Een antikalksysteem op basis van magnetisme zorgt er echter nog steeds voor dat kalkaanslag op je apparaten en sanitair kan voorkomen. Zorg voor een goede afzuiging in de badkamer en reinig met enige regelmaat je apparaten en voorkom kalkaanslag.

Gemakkelijke installatie

Een antikalksysteem is gemakkelijk zelf te installeren. Je hebt geen vakman nodig; je kunt het zelf in een paar minuten doen. De grootste uitdaging is de juiste plaats voor het systeem te vinden. Het moet zo dicht mogelijk bij het ingangspunt van het harde water geplaatst worden. Op die manier wordt al het water dat je huis binnenkomt verzacht.

Als je zat bent van kalkaanslag, dan is een antikalksysteem op basis van magnetisme misschien de oplossing voor jou. Dit type systeem is relatief goedkoop en gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Plus, het vereist geen verbruiksartikelen, dus als het eenmaal geïnstalleerd is, zijn er geen extra kosten meer.