Best Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Wat doet een stresscoach en waarom kan het jou helpen?

Een stresscoach is een expert die mensen helpt om beter om te gaan met stress en hun mentale klachten. Deze coaches werken met individuen of groepen om stressfactoren te identificeren en te helpen omvormen tot meer gezonde en betere manieren om met stress om te gaan. Dit doen stresscoaches door middel van gesprekken, speciale technieken, fysieke oefeningen en ontspanningsoefeningen.

Wat kan een stresscoach voor jou betekenen?

Een goede stresscoach helpt jou om stress te verminderen waardoor je mentale klachten ook automatisch gaan afnemen. Goede stresscoaches beseffen namelijk dat ontspanningsoefeningen en het aanleren van ander gedrag, door middel van effectieve technieken, belangrijk zijn om je beter te voelen. Als je doet wat je deed, dan krijg je namelijk wat je kreeg. Daarom is verandering ook nodig om je beter te voelen, anders zal alles blijven zoals het was.

Een stresscoach kan jou ook goed helpen om stressfactoren te herkennen en om te vormen tot gezondere manieren om ermee om te gaan of het zelfs te verwijderen. Dit gebeurt door middel van het ontwikkelen van copingvaardigheden, het leren omgaan met je emoties en het beter begrijpen van jouw grenzen en waar je behoeften liggen.

Je zou bijvoorbeeld de onderstaande oefening kunnen doen van Nick de Waard. Deze oefening vermindert stress.

Waarom heeft iedereen een stresscoach nodig?

Tegenwoordig heeft bijna iedereen last van teveel stress. We leven in een drukke maatschappij en stress is heel normaal in ons leven. Toch zijn er sommige mensen in staat om zelf effectief om te gaan met stress en hebben geen professionele hulp nodig. Maar, voor de meeste mensen is het niet mogelijk om zelf stress te verminderen, dan is een stresscoach aan te raden. 

Je kunt bij stresscoach Nick de Waard altijd starten met een Gratis Kennismaking, neem dan even contact op als je hier gebruik van wilt maken.

Waarom zou je een stresscoach overwegen?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een stresscoach kan overwegen.

  • Iemand die vaak gestrest is en het daardoor moeilijk vindt om te functioneren in het dagelijks leven, is iemand die een stresscoach zou kunnen overwegen.
  • Ook als iemand veel emotionele problemen heeft, zoals depressie, angst of paniekaanvallen, is het aan te raden om met een stresscoach aan de slag te gaan om dit op te lossen.
  • Verder kan een stresscoach helpen om jouw specifieke stressfactoren te identificeren en om te buigen naar meer ontspanning.
  • Tenslotte kan een goede stresscoach je ook helpen om een gezonde levensstijl te ontwikkelen en technieken aan te leren voor stressbeheersing, zoals ademhalingsoefeningen, meditatie en mindfulnesstraining. Dit kan helpen om stress te verminderen en onze mentale gezondheid te verbeteren.

Je kunt bijvoorbeeld ook de onderstaande meditatie doen om stress te verminderen.