Best Gezond
Image default
Tandheelkunde

Het kiezen van een goede implantoloog Amstelveen

Woon je in de regio Noord- Holland en ben je opzoek naar een goed implantoloog Amstelveen? Dan kan dit artikel je zeker een handje of tandje helpen. Indien dit niet van toepassing is op jou, heb je wellicht een vriend die er wat aan heeft. Zo hoef je niet de kiezen op elkaar te houden als hij of zij een vraag hierover heeft. Lees maar verder mee.

Wanneer je onder behandeling bent van een goede tandarts en je je gebit regelmatig laat controleren, is een goede mondhygiëne vaak vanzelfsprekend. De realiteit is echter ook dat door verschillende factoren zoals nalatigheid of zelfs erfelijke oorzaken ons gebit de tand des tijds niet doorstaat. De tandarts gaat de slechte tanden dan moeten lostrekken als er geen manier is om ze te redden. Hiervoor is er een verwijzing naar de implantoloog nodig.

Het is vaak de algemene tandarts die je naar een bekwame implantoloog verwijst. Maar mocht het zijn dat je zelf eentje wilt of mag uitkiezen, dan je zeker wat advies gebruiken. Hoe kies je dus een goede implantoloog uit? Verder in dit artikel lees je een paar tips die je kunnen helpen bij het nemen van zo’n belangrijk besluit, waar je je ook bevindt.

Wat zijn implantaten?

Implantaten worden beschouwd als de beste optie om of verrotte tanden te vervangen en ze worden over het algemeen alleen geplaatst bij de patiënten die hun gebitsgroei al hebben voltooid.

Tips van de goede tandarts in Amstelveen:

  1. Ervaring en kwalificatie

Volgens Keizer Karelpark Tandartsen is ervaring en kwalificatie het eerste en belangrijkste punt waarop je als patiënt moet letten. Ze raden aan om deze twee vragen te gebruiken:

Hoeveel ervaring heeft de implantoloog op dit gebied? (of hoeveel implantaten heeft de specialist al geplaatst?)

Voel je vrij om te vragen naar de cijfers en eventueel foto’s van zijn of haar werk.

Is de implantoloog gekwalificeerd om tandheelkundige implantaten te plaatsen?

Hiervoor kun je hun tandartsenpraktijk website bezoeken of je tandarts om raad vragen. 

Het is dus belangrijk dat de implantoloog echt gespecialiseerd is dit vakgebied en meer ervaring heeft dan een algemene goede tandarts in Amstelveen die ook af en toe implantaten plaatst. 

  1. Behandelingsaanpak

Nog een belangrijke aanwijzing is de individuele benadering naar een patiënt toe, die de implantoloog vanaf het eerste consult laat zien. 

De implantoloog moet de patiënt goed kunnen uitleggen welke stappen tijdens het hele proces opgevolgd worden; vanaf het moment dat de implantaten worden geplaatst tot de vervanging. De mogelijke risico’s, complicaties en de oplossingen worden dan ook meteen uiteengezet.

  1. Behandelingskosten

Een goede tandarts in Amstelveen heeft altijd een gesloten budget voor de verschillende behandelingen. Dit geldt dus ook voor het plaatsen van implantaten, het aanbrengen van onderdelen op de implantaten, het maken van de röntgenfoto’s (die nodig zijn om de behandeling uit te voeren) en het aanbrengen van de voorlopige prothesen als die nodig zijn. Let er dus op dat je er ook eentje meekrijgt van je implantoloog.

We hopen dat deze tips over het vinden van een goede tandarts of implantoloog in Amstelveen je zal helpen om niet op je tandvlees te lopen tijdens je zoektocht.

 

https://tandartskeizerkarelpark.nl