Best Gezond
Image default
Onderwijs

Workshops, meervoudig leren

Culturele en kunstworkshops op school, altijd schitterend!

Een workshop, je hoeft het woord maar uit te spreken bij je leerlingen en ze worden heel enthousiast. In plaats van leerstof in zich op te nemen en uit het hoofd te leren, mogen ze zelf aan de slag. Door te experimenteren, te falen en terug te proberen, leren ze heel leuke dingen. Denk maar aan een muziek workshop, waarbij ze zelf een song kunnen schrijven. Of denk aan dans workshops waarbij ze creatieve dansen leren zoals Capoeira, hiphop of street dance. Ze mogen tijdens deze workshops al hun talenten aanwenden om tot een mooi resultaat te komen. Geef jij hen als schoolhoofd deze kans?

Dans en muziek, laat dit een rode draad worden in je school

Muziek en dans spreekt veel kinderen aan. Laat hen dit ook in je school beleven. Ze zitten heel wat uren stilletjes op de schoolbank. Het is dan ook telkens een hele verademing om – tijdens de schooluren! – zich te mogen uitleven. Workshops zijn erop gericht om fun én leren aan elkaar te koppelen. Organiseer je bijvoorbeeld een workshop Beatmaking? Dan leren ze zowel de technieken om deze muziek te produceren als iets over het type muziek zelf. Kies je voor een workshop Choreografie met TikTok? Dan leren de kinderen niet alleen de choreografie maar ook hoe ze technisch gezien hun choreografie op TikTok plaatsen. Workshops zijn gegarandeerd een meervoudig leermoment.

Dans en muziek, leren over zichzelf en over anderen

Workshops zijn een gelegenheid om iets over zichzelf, maar ook over anderen te leren. Leerlingen ontdekken wat ze graag doen, welke muziek- en dansstijl ze het liefst hebben en hoe ze hieraan vorm kunnen geven. Daarnaast leren ze ook hoe ze met hun medeleerlingen kunnen samenwerken. Misschien ontdekken ze plots de verborgen talenten van hun schoolvriendjes. En daarnaast ontdekken ze ook iets over de muziek of de dans zelf. Wat hier gebeurt bij dans en muziek, namelijk het ontdekken van het onbekende, kan ook gebeuren in andere workshops. Geef je leerlingen de kans om actief, interactief en creatief te zijn. Bied regelmatig workshops in je school aan. Je zet meteen je school op de kaart!

https://grotebroer.com