Best Gezond
Image default
Fitness

Het spannendste seizoen ooit?

 

De Jupiler League is in volle gang en de strijd om de eerste plek is hevig. Verschillende clubs zijn druk bezig met het aantrekken van nieuwe spelers om hun kansen op promotie te vergroten. In dit artikel bespreken we de huidige Jupiler League stand en het laatste transfernieuws.

 

Op dit moment staat SC Cambuur bovenaan in de Jupiler League met 43 punten uit 18 wedstrijden. Dit is een voorsprong van 4 punten op de nummer twee, Almere City FC. Cambuur is al maandenlang in topvorm en lijkt op weg naar promotie naar de Eredivisie. De club uit Leeuwarden heeft deze winter al twee nieuwe spelers aangetrokken, namelijk de verdedigers Sonny Stevens en Robin Maulun. Stevens komt op huurbasis over van FC Twente en Maulun wordt overgenomen van het Franse Stade Brest.

 

Ook Almere City FC is druk bezig met het versterken van de selectie. De club heeft deze winter al vier nieuwe spelers aangetrokken. De meest opvallende versterking is de komst van spits Thomas Verheydt. De 28-jarige aanvaller komt over van Crawley Town FC uit Engeland en moet voor meer doelpunten gaan zorgen bij Almere City FC.

 

Op de derde plek vinden we NAC Breda met 36 punten uit 18 wedstrijden. De club uit Brabant heeft deze winter al drie nieuwe spelers aangetrokken, namelijk Anouar Kali, Lex Immers en Mounir El Allouchi. Vooral de komst van Immers is opvallend. De ervaren middenvelder komt over van ADO Den Haag en moet voor meer balans zorgen op het middenveld van NAC Breda.

 

Verder in de top vijf vinden we nog De Graafschap en Go Ahead Eagles. Beide clubs hebben deze winter al één nieuwe speler aangetrokken. De Graafschap heeft verdediger Jasper van Heertum overgenomen van FC Volendam en Go Ahead Eagles heeft middenvelder Jacob Mulenga aangetrokken. Mulenga is een bekende naam in Nederland, hij speelde eerder voor FC Utrecht en FC Twente.

 

Ook bij de andere clubs in de Jupiler League wordt er druk gewerkt aan versterkingen. Zo heeft FC Den Bosch bijvoorbeeld de ervaren middenvelder Oussama Bouyaghlafen aangetrokken en heeft FC Dordrecht de spits Pedro Marques op huurbasis overgenomen van Sporting Lissabon.

 

Al met al belooft de tweede helft van het seizoen in de Jupiler League erg spannend te worden. De top vijf staat dicht bij elkaar en er kan nog van alles gebeuren. De clubs zijn druk bezig met het versterken van de selecties en het lijkt erop dat er deze winter nog meer transfers zullen volgen. We zullen nog even geduld moeten hebben om