Best Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Vragen over verzwaringsdekens

Kun je een verzwaard deken gebruiken in de zomer?

Een weighted blanket, ook wel een verzwaard dekentje genoemd, kan ook in de zomer gebruikt worden. Veel mensen denken dat het gewicht van een weighted blanket het warmer maakt, maar dat is niet het geval. Een weighted blanket is niet warm, maar het neemt de temperatuur van je lichaam over.

Is een kruipdeken geschikt voor warm weer?

Ja, een kruipdeken is geschikt voor warm weer. De vulling van de gewichtsverminderende deken maakt hem zwaarder en zorgt ervoor dat u sneller in slaap valt. De vulling is van nature koud en neemt uw lichaamstemperatuur aan. Hierdoor heeft de deken in de zomer en in de winter praktisch dezelfde temperatuur. Bovendien is de buitenkant van de gewichtsverlagende deken gemaakt van ademend katoen, zodat het nauwelijks te warm kan worden.

Qua warmteklasse is onze gewichtsverlagende deken voor volwassenen vergelijkbaar met klasse 2 van een “normale” tweepersoonsdeken. Natuurlijk kan een weighted blanket, net als elk ander dekentje, te warm worden als het echt warm is. Wil je nog steeds het kalmerende effect ervaren? Lees dan in het volgende hoofdstuk wat u moet doen om comfortabel te slapen onder een uitdeken, zelfs bij zeer warm weer.

Wat kan je doen om comfortabel te slapen onder een elektrische deken in de zomer?

Als u in de zomer een uitzetter wilt gebruiken, raden wij u een goed bamboe dekbed aan. Deze hoezen zijn drie keer beter geventileerd dan katoen. Het resultaat is dat de deken koeler aanvoelt.

Is de deken echt te warm? Bijvoorbeeld, als het buiten meer dan 32 graden is. Dan raden wij u aan om vlak voordat u naar bed gaat onder de deken te kruipen, bijvoorbeeld terwijl u nog op de bank tv kijkt. Een verergeringsdeken werkt op dezelfde manier; je wordt rustiger door de druk op je lichaam. Als u eenmaal tot rust bent gekomen, zult u gemakkelijker onder een laken in slaap vallen, beter de hele nacht doorslapen en uitgerust wakker worden.

Waar moet je op letten als je een kruipdeken voor de zomer koopt?

Bij de aanschaf van een kruipdeken voor de zomer moet met een aantal aspecten rekening worden gehouden.

Het materiaal

Zorg ervoor dat de hoes van de deken niet van polyester is. Dit is vaak het geval met replica’s. Polyester is niet erg luchtdoorlatend, dus de deken wordt snel warm. Een goede kruipdeken is gemaakt van katoenen tijk.

Hoe de deken is geweven

Zorg er ook voor dat de gewichtsreducerende deken diagonale, kleine zakken heeft om het gewicht optimaal te verdelen. Deze verdelen het gewicht, zodat de deken nergens te dik is.

De kwaliteit

Dekens van hoge, luxueuze kwaliteit moeten zacht aanvoelen en geen tekenen van kleur- of afwerkingsgebreken vertonen. Het prijskaartje kan ook een indicator van kwaliteit zijn. Als de prijs van de deken te mooi is om waar te zijn, is het waarschijnlijk dat de deken het seizoen niet zal overleven.

Andere gemeenschappelijke kenmerken van een goede deken voor gewichtsvermindering zijn: Lussen aan de deken om de hoezen te bevestigen en de mogelijkheid van een proefslaap zodat u het kunt uitproberen.

Zijn afslankdekens voor kinderen geschikt voor gebruik in de zomer?

Kinderen en volwassenen kunnen in de zomer een isolatiedeken gebruiken. Voor kinderen geldt de regel dat het kind de gewichtsverlagende deken te allen tijde moet kunnen afdoen. Zorg voor het juiste gewicht van de gewichtsreducerende deken. Voor dit doel zijn speciale gewichtsverlagende dekens voor kinderen ontwikkeld.

Als de gewichtsverlagende deken te warm is voor uw kind, bijvoorbeeld als het meer dan 30 graden is, kunt u hem of haar er ook ’s nachts onder laten liggen voor het naar bed gaan. Op die manier zal hij of zij ook het positieve effect ervaren en zich veilig en geborgen voelen. Wanneer uw kind gekalmeerd is, kunt u hem of haar in bed laten slapen met alleen een laken.

https://thuistestenkopen.nl/alles-over-verzwaringsdekens-en-hoe-deze-werken/