Best Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Alles wat je moet weten over een GPS Tracker

Hoe vaak ben je niet naar de deur gegaan om je kat binnen te brengen en werd je begroet met een daverende stilte? Je roept en je roept en er gebeurt niets. Die kleine hapering in je keel blijft daar tot ze eindelijk verschijnt, slenterend om tegen je benen aan te wrijven.

Je kleine harige vriend is niets wijzer over je bezorgdheid om haar te vinden. Ze zal doorgaan met het verkennen van haar buiten territorium zoals altijd. Jij, aan de andere kant, zult zich waarschijnlijk zorgen maken elke keer dat je haar roept om binnen te komen.

Tijd om te praten over de volgende golf van Cat GPS Tracking!

Katten zijn ongrijpbare wezens. Of jouw kat nu uitsluitend binnenshuis blijft of door de buurt zwerft, katten vinden graag kleine, nauwe plekjes om zich in te nestelen en te slapen. En dat is best lastig als je ze wilt vinden. Er zijn momenten dat een goede schudden van de zak met voedsel de truc zal doen, maar niet altijd. Als jouw kat naar buiten gaat, wil je graag weten waar hij uithangt. En als hij niet komt als je hem roept, moet je een manier hebben om hem te vinden. Nieuwe technologie maakt eindelijk beide dingen mogelijk. Momenteel kun jij jouw harige vrienden volgen met Cat GPS door gebruik te maken van cellulaire signalen of radiofrequentiesignalen. Maar… wat betekent dat eigenlijk? Een kat GPS Tracker, echt?

GPS kat volgen met cellulair en radiofrequentie

GPS met cellulair biedt nauwkeuriger tracking en kan kitty’s locatie in real time laten zien op een mobiele app. Er zijn verschillende bedrijven met cellulaire GPS-trackers kat op de markt die klein genoeg zijn voor katten. Radio Frequency (RF) tracking bestaat al jaren en functioneert op een vergelijkbare manier als een walkie talkie. Sommige RF-trackers vereisen een afstandsbediening om eigenaren van gezelschapsdieren te helpen om je poes te vinden, terwijl anderen hebben ingevoerd tracking op een mobiele app. Trackers die gebruik maken van RF hebben een “line of sight” bereik van maximaal 500 meter, maar het bereik in een buurt is veel kleiner omdat het signaal wordt geblokkeerd door obstakels zoals huizen en bomen. 

Wat moet je zoeken in een gps tracker voor katten

Een voorsprong: De beste tracker zal de huisdiereigenaar laten zien waar de kat is geweest om een idee te geven waar te beginnen met zoeken. Het meest gevreesde scenario is dat waarbij de kat vermist is en de eigenaar geen idee heeft waar te zoeken. Alle genoemde opspoor systemen wijzen de eigenaar in de juiste richting, zij het met meer of minder moeite. Oudere RF-trackers gebruiken afstandsbedieningen, terwijl nieuwere technologie gebruik maakt van de kaartgebaseerde interface op een mobiele app. 

Een goede match: Stem de vereisten voor het volgen van katten af op de bewegingspatronen van de kat. Het beste type tracker hangt af van de kat en de leefomgeving. Als de kat veel tijd buiten doorbrengt en voor lange periodes verdwijnt, is een GPS Cat Tracker met cellulair netwerk waarschijnlijk de beste optie. Als de kat niet veel naar buiten gaat en het grootste deel van haar tijd dicht bij huis doorbrengt, is een GPS Katten Tracker met Radio Frequentie waarschijnlijk de beste optie.

Meervoudig gebruik: Kijk voor een kat tracking systeem dat andere functies omvat om de kat te helpen beheren. Het huisdieren universum groeit en verandert snel en nieuwere technologie doet meer dan alleen katten (en honden) volgen. Trackers die ‘snachts oplichten, geluid hebben voor communicatie, activiteit monitoren, en voeding en verzorgingsproducten en gezondheidsaanbevelingen geven, helpen bij de algehele verzorging van de kat. Een kat tracker met meerdere toepassingen maakt het ook makkelijker om de uitgaven voor de technologie te rechtvaardigen.

Wil jij ook altijd weten waar je poes hangt? Bezoek dan snel de website van Happy Animal.nl en bekijk de verschillende trackers op de website.